Kupiaisen kauppaa Kiteellä vuodesta 1947

 

17 kauppaa ja palvelua saman katon alla

Etusivu     Ajankohtaista     Arkisto     Kauppakeskus     Kauppa     Historia


 
 


Sunnuntai 29.10.2006

Kupiaisen kauppiasperheelle Kiteen kaupungin kannustuspalkinto

Kaupungin kannustuspalkinto neljälle aktiiviselle toimijalle Kiteen kaupunki jakoi 375-vuotisjuhlansa yhteydessä Pekka Ikosen rahastosta neljä 1 000 euron suuruista kannustuspalkintoa. Palkinnot ojennettiin Kitee-Seuralle, Kiteen Urheilijoiden mäkijaostolle, Kupiaisen perheyritykselle ja pesäpalloilija Pasi Piriselle.

Petri Kupiainen Oy/K-Supermarket Kupiaisen ja Kauppakeskus Kupiainen Oy:n
palkitsemisperusteluissa todetaan seuraavaa:
Kiteeläinen perheyritys jo kolmannessa polvessa, jonka toiminta on käynnistynyt vuonna 1947. Toimintavuosiensa aikana yritys on useaan kertaan investoinut ja laajentanut toimintaansa. Yritys on keskeinen toimija Kiteen keskustan vetovoiman lisääjänä,
kaupallisten palvelujen kehittäjänä ja palvelualan työllistäjänä. Yritys on kantanut myös merkittävää vastuuta me-hengen rakentamisesta ja yhteisöllisyyden edistämisestä. K-Supermarket Kupiainen lahjoittaa palkintorahan Kiteen/Keski-Karjalan nuorten päihdetyön tukemiseen.

Pekka Ikosen rahasto perustettiin kaupunginvaltuuston kokouksessa 14.4.2003 kiitoksena Pekka Ikosen pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta urasta kaupunginjohtajana. Kaupunki sijoitti rahastoon 10 000 euron pääoman. Rahastosta palkitaan vuosittain tai valtuustokausittain Kiteen kehittämisen, Kiteen maineen kohottamisen ja hyvän kaupunkikuvan ylläpitämisen hyväksi tehty työ. Rahastosta on aiemmin jaettu yksi palkinto, joka myönnettiin vuonna 2004 Nightwish-yhtyelle. Tällä kertaa palkintoja jaettiin neljä kappaletta kaupungin juhlavuoden kunniaksi.

 


Kaupungin kannustuspalkinnot ojennettiin tänä vuonna Pasi Piriselle, vasemmalla, Petri ja Martti Kupiaiselle, Kiteen Urheilijoiden mäkijaostolle ja Kitee-Seuralle. Mäkijaoston puolesta huomionosoituksen ottivat vastaan Harri Pekkinen ja Timo Aalto sekä Kitee-Seuran puolesta Tuomo Flinkman ja puheenjohtaja Heikki Pirinen, joka kuvanottohetkellä oli jo pitämässä kiitos -puhetta kaikkien palkittujen puolesta.