Kupiaisen kauppaa Kiteellä vuodesta 1947

 

17 kauppaa ja palvelua saman katon alla

 

Etusivu     Ajankohtaista     Arkisto     Kauppakeskus     Kauppa     Historia

     
 

 


Kauppakeskuksen harjannostajaiset 25.4.2008

Lue juhlapuhe ja katso kuvat
 

 

 
 

Rakennusuutisia 4.4.2008

Rakennus etenee aikataulussa – avajaiset kesäkuun alussa.

Lähtökohtana 3-vuoden odotus rakentamisen aloittamiselle oli erittäin turhauttavaa aikaa. Suunnitelmia ja ideoita oli valmiina, mutta emme tienneet saammeko tarvittavat luvat ja pääsemmekö niitä koskaan toteuttamaan. Myös pelkät perusrakennuskustannukset nousivat tuona ajanjaksona lähes puoli miljoonaa euroa.

Hankkeemme on poikkeuksellinen koko K-ryhmässä, sillä olemme aloittaneet kauppakeskuksen rakentamisen oman toimivan kauppamme ympärille nykyisellä paikalla yli 20 vuotta sitten. Näin rakennus on kehittynyt vaiheittain, vaikka osittainen näkemys kokonaisuudesta oli jo aloittaessamme. Poikkeuksellisen valtakunnallisesti hankkeestamme tekee se, että emme rakenna kauppakeskusta myytäväksi, vaikkapa rahoitusyhtiölle, kuten yleensä tämän kokoisissa hankkeissa on lopullisena tavoitteena. Valtaosa suomessa sijaitsevista kauppakeskuksista on suoraan tai välillisesti eri rahoitusyhtiöiden omistamia, ja hyvin useinhan taustalla ovat ulkomaiset omistajat.

Tehdessämme päätöstä Kiteen ensimmäisestä parkkihallista lähtökohdaksi emme asettaneet mahdollisimman useata parkkiruutua, vaan helpon liikkumisen.

Rakentamisen laatuun olemme panostaneet aina ja samalla mallilla jatkamme. Rakennuksen ulkonäköön halusimme investoida jo kaupunkikuvallisista syistä. Näkymät julkisuvusta ja kauppakäytävältä tulevat luomaan aivan uudenlaisen tunteen Kiteen oloissa, mallia on otettu suurten kaupunkien moderneista rakennuksista.
Rakentamisen laatu on poikkeuksellista ja kestää vertailun valtakunnallisesti. Varsin usein kauppakeskuksia tai kauppoja tehtäessä keskitytään maksimoimaan neliöt, joilla leveillään, samalla kaikessa hiljaisuudessa tingitään kustannuksista ja rakentamisen laadusta, näistä on kuluneen vuoden ajalta paljon ikäviä esimerkkejä lehdistössä. Meillä on lähtökohtana ollut pitkäaikainen investointi, jossa nimenomaan laatu ja toimivuus ovat tärkeimmät asiat.

Laadun ohella poikkeuksellista toimivuutta.
Sillä vaikka Kauppakeskus on 12 000 neliön suuruinen, se on kompakti kokonaisuus, jossa on helppoa saavuttaa kaikki täällä olevat palvelut. Suomen suurimman ja valikoimiltaan laajimman K-Supermarketin lisäksihän täältä löytyvät 16 muun kaupan palvelut.

Mitä merkitystä asiakkaalle sitten kehittyneestä tekniikasta ja korkeasta laadusta on?
1. Työskentelymme on tehokasta, jolloin ylimääräiset työtunnit eivät ole nostamassa hintatasoa.
2. Uudet laitteet täsmäkäyttävät energiaa, jolloin kokonaisenergian kulutus pienenee selkeästi, tämän lisäksi eri vaiheissa syntyvä ylimääräinen lämpö käytetään kokonaan lämmitykseen.
3. Tuotteiden laatu on asiakkaalle korkea ja tarkoin valvottu, joka vaiheessa.
4. Turvallisuus ja viihtyisyys.

Uusin tekniikka on käytännössä niin tehokasta, että, kun ennen lämmitimme pelkän myymälä-alueemme kylmälaitteiden lämmöntalteenotolla, niin nyt puristamme jäljelle jäävän hukkalämmön sellaiseen muotoon, että sillä hoidamme vielä parkkihallin ja sinne johtavan ajoluiskan lämmityksen. Automaatiojärjestelmä ohjaa kaikkia energiaa vaativia toimintoja , niin, että energiaa käytetään vain, ja ainoastaan mihin ja milloin sitä tarvitaan. Jokainen Kauppakeskuksen 12 000 neliöstä sprinklataan, ja sen lisäksi valvotaan erillisellä paloilmoitinjärjestelmällä. Kiinteistöön tulee erittäin tehokas savunpoistojärjestelmä mahdollisen palotilanteen varalle. Järjestelmää ohjataan paneelista, josta palomestari käyttää haluamiaan katossa olevia savunpoistoimureita ja availee, tai sulkee koneellisesti haluamiaan ovia eri puolilla kiinteistöä, jolloin hän pystyy siirtämään savun pois sisätiloista haluamansa suunnan mukaisesti. Kiinteistöä ja kauppaa valvotaan erilaisten automaatiopisteiden kautta, joita tulee olemaan yli 1000 (lisäystä nykyiseen 700), niin ilman laadun, lämpötilan, energian kulutuksen, valaistuksen, kuin vaikkapa ovien aukeamisessa. Kaikki tärkeimmät ovet ovat sähköisesti valvottu ja niiden lukitusta ohjataan niin ikään sähköisesti. Kameravalvonta järjestelmä laajennetaan parkkihallin. Työtekijät voivat uhkatilanteessa kutsua vartijan paikalle työpisteistä ilman puhelinsoittoa.

Otamme käyttöön täydellisen kylmälaitteiden Adapt Cool - järjestelmän, joita maakunnassa on täydellisesti käytössä alle viidessä myymälässä. Järjestelmä säästää energiaa ja parantaa myytävien tuotteiden laatua. Adapt Cool on täysin digitaalinen kylmäkoneiden ja kalusteiden ohjaus- ja valvontajärjestelmä. Tässä järjestelmässä kylmälaitteeseen ohjataan kylmää täsmälleen tarvittava määrä ja täsmälleen tarvittavaan paikkaan. Perinteisissä järjestelmissä jäähdytetään koko kalustetta kerralla ja kylmää ajetaan viiveellä, yleensä liian myöhään ja liian paljon yhdellä kerralla. Tämän seurauksena energiaa tuhlataan runsaasti ja kalusteen lämpötila ”sahaa” koko ajan vaihdellen vielä kalusteen eri kohdissa. Uudessa järjestelmässä lämpötila on vakio koko ajan.

Tuloilman kuivaus ruokakaupan alueella. Tekniikka tähän on ollut olemassa jo melko kauan, mutta Suomessa kaupoissa sitä ei juuri ole haluttu hyödyntää aiemmin investoinnin kustannussyiden vuoksi, vaikka sen avulla nimenomaan säästetään energiakustannuksissa. Säästö on ajan myötä kustannuksia suurempi. Sen avulla kuivataan kuumaan kesäaikaan kosteaa myymälän tuloilmaa, jolloin kylmälaitteiden toiminta helpottuu. Näin vähennetään sähkönkulutusta merkittävästi ja parannetaan kylmälaitteiden toimintavarmuutta, kun niiden toimintaympäristö ei ole kuuma ja kostea. Erään laskelman mukaan hypermarketin kylmälaitteet vetävät ilman mukana sisäänsä 170 litraa vettä joka ainoa tunti, joka sitten jäätyy laitteen sisään ja jota sitten yritetään saada pois usein toistettavilla pikasähkösulatuksilla; käytännössä sähköä kuluu sulatuksiin paljon ja silti jäätä alkaa kerääntyä vaikeimpien kuukausien aikana, eikä kylmälaite toimi normaalisti. Lisää Plussaa tulee siitä, että myymälässä asiointi on asiakkaille entistä miellyttävämpää, sillä täällä ei ole kesän kuumuuden mukanaan tuomaa painostavan kosteaa ilmaa.

Rakennuksen toteuttavat paikalliset urakoitsijat ja työmiehet, jotka ovat valtakunnan parasta tasoa. Kiinteistön haasteellisen energiajärjestelmän kohdesuunnittelun ovat toteuttaneet Kiteeläinen Jari Kupiainen LVI-Miljarista ja Kiteeläinen Keski-Karjalan kiinteistövalvonta.

 
  Viimeiset räjäytykset viime viikolla kuva parkkihallista   Louhintaa parkkihallissa   Säästökupsan tilasta tulee osa parkkihallia  
             

 
     
  Rakennusuutisia 25.1.2008

Kauppakäytävän kattoelementtien asennus

     
 
   

Rakennusuutisia 12.12.2007

Neste Oil automaattiasema on avattu.

 

 
  Rakennusuutisia 26.10.2007

LVI- ja Sähköurakoitsijat on valittu.

LVI-Urakointi: LVI-Bioneerit
Sähköurakointi: EV-Sähkö

 

 
  Rakennusuutisia 8.10.2007

Neste polttoainejakelupisteen rakentaminen alkaa tänään Kauppakeskuksen piha-alueella. Jakelupiste tulee Tuulensuun parkkialueelle, Opistontien varteen. Polttoaineen myynnin hoitaa Neste ja tankatessasi saat Plussa-pisteitä.

 

 
  Rakennusuutisia 24.9.2007

Pääsisäänkäynti on palannut entiselle paikalleen.

Pääsisäänkäynti on palannut entiselle paikalleen Opistontielle. Pääsisäänkäynti ja muut sisäänkäynnit toimivat normaalisti tästä eteen päin koko rakentamisen ajan.
 

 

 
 

Kauppakeskus Kupiaisen laajennus

Tiedote 10.9.2007

Saimme lisää asiakasparkkeja K-Supermarketin taakse, lähelle väliaikaista pääsisäänkäyntiä. Entiset henkilökuntaparkit ovat nyt asiakaskäytössä ja sinne on lisätty myös invapaikka.

K-Supermarket Kupiainen palvelee normaalisti koko rakentamisen ajan. Myös Säästökupsa palvelee tässä vaiheessa täysin normaalisti. Ensi keväänä Säästökupsa muuttuu K-Supermarket Kupiaisen käyttötavaraosastoksi. Sen koko kasvaa yli kaksinkertaiseksi nykyisestä, myös valikoimat kasvavat merkittävästi. Samalla K-Supermarketin elintarvikeosastot ja valikoimat kasvavat nykyisistä.

Pääsisäänkäynti palaa entiselle paikalleen lokakuun alussa. Muut sisäänkäynnit toimivat normaalisti koko rakennustyön ajan.

Rakentamisen pääurakoitsijana toimii tuttuun tapaan Rakennusliike A. Taskinen.
Kiinteistön automaatiojärjestelmien rakentamisen tekee Keski-Karjalan Kiinteistövalvonta.
Hankkeen rahoittajana on Kiteen Seudun OP.
Sähkö- ja Lvi- urakoita ei ole vielä kilpailutettu, koska suunnittelu on näiltä osin vielä hieman kesken.
Heti Lvi- ja sähköurakoitsijoiden selvittyä laitamme rakennustyömaalle ohjeiden mukaisen työmaataulun.

Kauppakeskuksen suunnittelusta vastaavat yritykset:
Pääsuunnittelu: Suunnittelutoimisto Pauli Nuutinen Ky.
Sähkösuunnittelu: Insinööritsto Jukka Hirvonen Oy.
LVI-Suunnittelu ja LVI-Automaatiosuunnittelu: Insinööritoimisto LVI-Miljari Oy.
Rakennesuunnittelu: Joensuun Juva Oy.
Kiinteistön automaatiosuunnittelu: Keski-Karjalan Kiinteistövalvonta.
 

 
 
  7.9.2007   7.9.2007   7.9.2007  
             
  7.9.2007   7.9.2007   7.9.2007  
 
 

 

 

 
  Tiedote 1.8.2007

Kolme vuotta on kulunut ja Kauppakeskuksen rakennustyöt alkavat

Ruokakauppa ja käyttötavarakauppa samaan kiertoon.
Laajennus täyttää nykyisen etummaisen parkkialueen ja Alko siirtyy nykyiseltä paikaltaan tilan Opistontien puoleiseen päätyyn. K-Supermarket ja Säästökupsa muodostavat yhtenäisen tilan, jolloin asiointi kaupoissa helpottuu, eikä asiakkaan tarvitse käydä kahdella eri kassalla. Säästökupsan tilat kaksinkertaistuvat nykyisistä ja uusia tuoteryhmiä tulee myyntiin. Pullohuone muuttuu katutasoon ja pulloautomaatit uusitaan, jolloin pullopalautuksen toimintavarmuus paranee.

Käyttötavaramyymälän alapuolelle rakennetaan helposti liikennöitävä parkkihalli. Parkkihalliin tulee 84 autopaikkaa. Parkkihallista asiakas pääsee nousemaan liukukäytäviä pitkin Kauppakeskuksen aulaan.

Kauppakeskuksen laajennuksen ensimmäinen vaihe valmistuu huhtikuussa 2008. Laajennuksen toisessa vaiheessa käydään läpi K-Supermarketin kylmäkalusteet ja tavaroiden vastaanotto- ja varastointitilat, sekä kierrätyspiste. Laajennamme lisäksi herkkutori-palvelulinjaston pituutta ja valikoimia.

Elokuun ja syyskuun ajaksi Kauppakeskuksen pääsisäänkäynti siirtyy väliaikaisesti Eevantien kulmaan, jonne on hyvät opasteet pääparkkialueelta. Kiteentien ja Pokentien sisäänkäynnit toimivat normaalisti koko laajennuksen ajan.

Laajennuksen jälkeen Kauppakeskuksessa on reilut 12 000 käyttöneliötä. Se on monipuolinen 16 yrityksellään. Siinä toimiva ruokakauppa ja käyttötavarakauppa muodostavat kaupan, joka on pieniä Citymarketeja suurempi. Tämän kokoisessa kauppakeskuksessa on kuitenkin vielä helppoa ja mukavaa asioida.

Meillä on ollut alusta asti selkeä päämäärä ja tavoite, jonka toteutumiseksi olemme odottaneet ainoastaan rakennusluvan saamista. Luonnollisesti kuluneen kolmen vuoden aikana olemme kehittäneet suunnitelmiamme ja lisänneet niihin kokonaan uusia ajatuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi: parkkihallin laajentaminen 84 paikkaiseksi, ruokakaupan ja käyttötavarakaupan laittaminen samaan kiertoon ja yhteiseen kassapalveluun, sekä K-Supermarketin tilojen uudelleen järjestäminen.